Gezonde Bananenbrood

Vochtig en heerlijk bananenbrood recept. Makkelijk te maken, geen mixer nodig! Rijpe bananen, boter, ei, vanille, zuiveringszout en bloem met verschillende heerlijke aanvullingen.

gezonde bananenbrood

Wat heb je nodig?

  • 3-4 zeer rijpe bananen, geschild
  • 1/3 kopje gesmolten roomboter, ongezouten of gezouten (alternatief kokosvet)
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • Snufje zout
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 1/2 kopjes speltbloem
  • 1 handje rozijnen*
  • 1 handje blauwe bessen*
  • 1 handje grof gehakte walnoten*

*Andere opties:

Appel, peer, gedroogde fruit, bessen, zaden, etc. 

Wist jij dat er ook rode bananen bestaan?

Bereiding:

1 Verwarm de oven voor op 175 ° C en vet het bakblik in met wat boter.
2 Smelt de boter op laag vuur in een pannetje.
3 Pureer de rijpe bananen, met een vork, in een mengkom tot een glad geheel. Roer de gesmolten boter door de gepureerde bananen.
4 Voeg zuiveringszout en zout toe. Roer de kaneelpoeder, het losgeklopte ei en de vanille-extract door het beslag. Meng de bloem er doorheen.
5 Voeg de rozijnen, blauwe bessen en walnoten toe in het beslag
6 Giet het beslag in het bakblik. Bak 50 tot 60 minuten in de oven op 175 ° C. (Tip: Het baksel is gaar wanneer een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt.)
7 Laat het baksel enkele minuten afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt.

Eetsmakelijk!