Gezonde Bananenbrood
Vochtig en heerlijk bananenbrood recept. Makkelijk te maken, geen mixer nodig! Rijpe bananen, boter, ei, vanille, zuiveringszout en bloem met verschillende heerlijke aanvullingen.
Wat heb je nodig?
- 3-4 zeer rijpe bananen, geschild
- 1/3 kopje gesmolten roomboter, ongezouten of gezouten (alternatief kokosvet)
- 1 theelepel zuiveringszout
- Snufje zout
- 2 tl kaneelpoeder
- 1 groot ei, losgeklopt
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 1/2 kopjes speltbloem
- 1 handje rozijnen*
- 1 handje blauwe bessen*
- 1 handje grof gehakte walnoten*
*Andere opties:
Appel, peer, gedroogde fruit, bessen, zaden, etc.
Wist jij dat er ook rode bananen bestaan?
Bereiding:
1 Verwarm de oven voor op 175 ° C en vet het bakblik in met wat boter.
2 Smelt de boter op laag vuur in een pannetje.
3 Pureer de rijpe bananen, met een vork, in een mengkom tot een glad geheel. Roer de gesmolten boter door de gepureerde bananen.
4 Voeg zuiveringszout en zout toe. Roer de kaneelpoeder, het losgeklopte ei en de vanille-extract door het beslag. Meng de bloem er doorheen.
5 Voeg de rozijnen, blauwe bessen en walnoten toe in het beslag
6 Giet het beslag in het bakblik. Bak 50 tot 60 minuten in de oven op 175 ° C. (Tip: Het baksel is gaar wanneer een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt.)
7 Laat het baksel enkele minuten afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt.
Eetsmakelijk!