Aspergesoep recept

Heerlijk romige aspergesoep
Bereiding: 5 min
Kooktijd: 20 min
Aan tafel: 25 min
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Witte asperges
  • 800 ml Groentebouillon
  • 4 Eieren
  • 1 Avocado
  • 200 ml Room
  • 1 handje Verse peterselie
  • 150 gr Gekookte ham blokjes

Zo maak je het

  • Kook twee eieren hard
  • Snijd ongeveer 1 tot 2 cm weg van de onderkant van de asperges
  • Schil de asperges met een dunschiller om de stugge buitenkant te verwijderen
  • Snijd de asperges in stukken van ongeveer 4 centimeter en doe ze in een ruime pan
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
  • Doe in een kom de avocado en de room, voeg van de overgebleven eiren de eidooiers toe. Splits de eieren door de dooier van de ene in de andere eierschaal te schenken. Als je dit een paar keer herhaald blijft alleen het eigeel over. Doe het wel voorzichtig, de dooier mag niet kapot gaan
  • Pureer met een staafmixer de avocado, room en het eigeel tot een gladde mousse en voeg toe aan de soep (kan een beetje gaan schiften, gaat vanzelf weg door goed te roeren en nog even te koken)
  • Voeg de hamblokjes toe en laat de soep nog 5 minuten zachtes koken totdat de asperges zacht zijn
  • Snipper de peterselie en voeg toe, serveer de soep

Weetjes over witte asperges

  • Witte asperges groeien onder de grond. Groene asperges boven de grond.
  • De stof ‘asparagine’ waar asperges hun naam aan te danken hebben, heeft een positieve invloed op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, en hartritmestoornissen.
  • Witte asperges bevatten per 100 gram slechts 19 calorieën. Het kost je lichaam meer energie om ze te verwerken. Van asperges kun je dus niet aankomen.
  • Voor de teelt van asperges hoeven geen bestrijdingsmiddelen gebruikt te worden.
  • Asperges werden ruim 4000 jaar geleden al geteeld en gegeten door de Egyptenaren.

VEGAN-Groene-Pita-Burgers
Alcoholvrijkerngezondheid
gezonde bananenbrood
Pompoensoep
Asperges ui de pan

Heerlijke aspergesoep