Lente pompoensoep recept
Frisse smaken bij elkaar

Bereiding: 10 min
Kooktijd: 15 min
Aan tafel: 25 min
Dit recept is voor: 4 porties
Dit heb je nodig
- 500 ml water
- 1/2 pompoen
- 4 wortelen
- 1 rode ui
- 1 groene appel
- 2 stelen bleekselderij*
- 1/2 prei
- 2 teentjes knoflook
- 1 takje tijm (of tijm kruiden)
- 1 takje roosmarijn (of rosmarijn kruiden)
- 2 takjes koriander.
- 1/2 citroen
- groente Bouillonblokje (of eigen specerijen kurkuma, fenegriek, venkel, komijn, zwarte peper, anijs),
- zout en peper na smaak.
- dezem brood (wit of bruin)
Toppings
- peterselie
- zonnebloemzaad
- pompoenpitten
Zo maak je het
-
Zet een pan met water op het vuur.
-
Maak de pompoen schoon en snijd het in kleine blokjes (het schil hoeft er niet perse af!).
-
Maak de wortelen, ui, appel, bleekselderij*, prei en knoflook schoon en snijd fijn.
-
Voeg alles toe in de pan met water.
-
Leg de tijm, roosmarijn en koriander erbovenop en voeg de bouillonblokje(s) of kruiden erbij. Breng met deksel erop aan de kook.
-
Na 15 min kooktijd voeg de halve uitgeperste citroensap toe.
-
Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
- Snijd een paar plakjes dezem brood.
-
Snipper de peterselie, enof gebruik de pitten en zaden als topping, serveer de soep!
- Tip: voeg 2 el creme fresh toe als je de soep iets romiger wilt. Wij vinden zonder ook erg lekker!
Overige pompoen, bleekselderij*, prei en wortelen kan je invriezen of gebruiken voor een heerlijk groente schotel uit de oven. Voeg wat cherry tomaatjes, baby potatoe en ui erbij met wat olijfolie en kruiden en je hebt een heerlijke groente gerecht!
*allergeen.








