Wat is dat eigenlijk:

Mindet

De theorie over mindset is gebaseerd op dertig jaar onderzoek van de Amerikaanse psychologie professor Carol Dweck. Zij doet onderzoek naar de relatie tussen persoonlijke motivatie en prestatie. Zij vertelt over het verschil tussen een vaste mindset en een groei mindset. Mindset gaat over de overtuiging(en) die je hebt over jezelf met betrekking tot je eigen mogelijkheden en talenten.

Angst om te falen

Mensen met een vaste mindset vermijden uitdagingen en willen graag alleen datgene doen, waarvan ze zeker weten dat ze er goed in zijn. Als iets moeilijk voor ze is, worden ze angstig en onzeker. Fouten maken willen ze niet en een uitdaging aangaan maakt de kans dat je fouten maakt groter. Faalangst volgt dan snel.

Het goede nieuws is: je kunt je mindset veranderen door je mindset te trainen.

MindFul Kompas Mindfulness doeboek Kern Gezondheid

Train je mindset met dit doe-boek

MindFul Kompas

Als je een keer tijd hebt voor jezelf, merk je vaak ook dat het moeilijk is om je broodnodige rust te nemen in het hectische drukke leven. De hele dag krijgen we allerlei prikkels, piepjes, ballen die in de lucht gehouden moeten worden en vul zo maar verder in.

Wat zijn de voordelen van het MindFul Kompas doe-boek?

  • Je gaat even of the grid, even tijd voor jezelf
  • Je hebt een stok achter de deur om tijd voor jezelf te nemen
  • Je leert zelf te reflecteren
  • Je leert keuzes te maken
  • Je leert meer in het nu te leven
  • Je krijgt confronterende vragen

Gemotiveerd blijven is belangrijk!

Bij Kern Gezondheid vinden wij het fijn om met gemotiveerde mensen te werken die graag hun doelen willen bereiken. Zonder motivatie kun je geen haalbare doelen stellen. Motivatie heb je niet alleen nodig om tot het besluit van verandering te komen, maar vooral  gedurende het hele proces, om je einddoel te bereiken. Om  je doelen daadwerkelijk te bereiken moet je jouw mindset iedere dag trainen.

Wij helpen jou met jouw

Groei Mindset

Een groei mindset wil niet zeggen dat je alles kunt, zolang je het maar hard genoeg wil. Natuurlijk begint ook niet iedereen vanuit dezelfde startpositie. Sommige mensen beheersen bepaalde vaardigheden sneller dan anderen, of ze maken grotere stappen. Ook spelen andere factoren mee. Zo zullen bijvoorbeeld fysieke gesteldheid, financiële middelen en mogelijkheden in de omgeving een rol spelen in hoe gemakkelijk of hoever je kan groeien.

Het gaat er niet om hoever je komt of wat je bereikt, maar dat je vertrouwt in je eigen groeimogelijkheden. En als iets niet meteen lukt, dan is dat jammer, maar niet meteen een deuk in je eigenwaarde. Het gaat om een leerproces en daarbij hoort vallen en opstaan! Je hebt het namelijk wel geprobeerd en je hebt je ingezet. Dat telt meer mee dan de prestatie.

Dit MindFul Kompas doe-boek geeft zoals een echt kompas richting aan je hectische leven, een leven met prikkels en stress. Wij geven je inspiratie om in het moment te leven, niet aan gisteren en morgen denken, je niet druk maken over de dingen die je niet kunt veranderen. MindFul Kompas is een opdrachten, doe-handboek, ervaar het zelf wat simpele stappen kunnen doen met je!