Wat is orthomoleculair?

Linus Pauling Biography | Linus Pauling Institute | Oregon State ...In 1968 introduceerde de wetenschapper Linus Carl Pauling (1901-1994) in zijn publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Science de term “orthomoleculaire geneeskunde”.

Orthos is het Griekse woord voor juist, recht, gezond. Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’.

Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is, dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam.

In het orthomoleculaire concept is inname van goede, gevarieerde voeding de eerst aangewezen manier om deze optimale concentratie te verkrijgen. Daarnaast zijn vaak een of meerdere voedingssupplementen ter aanvulling nodig, ook voor wie zich verantwoord voedt omdat het vitamine- en mineralen-gehalte in de gangbare voeding de afgelopen decennia fors is verminderd. Tevens is er door de sterke toename van ‘man made molecules” in het leefmilieu die elke dag in het menselijk lichaam gedetoxificeerd moeten worden een grotere noodzaak extra vitamines, mineralen en omega-3-vetzuren in te nemen.

Het inzicht, dat voeding een geneeskrachtige werking heeft, is al bij Hippocrates (460-370 v. Chr.) bekend, getuige zijn uitspraak: “Laat uw voeding uw medicijn zijn  en uw medicijn uw voeding”.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat verkeerde voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van tal van ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Orthomoleculaire geneeskunde kan een belangrijke rol spelen bij de preventie en behandeling van deze en andere ziektes. Zij heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een vorm van geneeskunde die met een brede blik naar de mens kijkt en waarbij ook de verbanden tussen psyche/zenuwstelsel/immuunsysteem steeds meer in kaart worden gebracht.

Het voorschrijven van medicatie wordt niet bij voorbaat uitgesloten maar komt pas aan de orde als leefstijl, voeding , het opheffen van tekorten aan vitamines en mineralen volop de aandacht hebben gehad.

Energetisch Morfologische Bloedtest

EMB

Bio-Communicatie-Scan

Scan je
algehele gezondheid

Haar Mineralen Analyse

Mineralen en spoorelementen onderzoek

laat voedsel uw medicijn zijn en medicijn uw voedsel.

In de afgelopen honderd jaar is onze kwaliteit van voeding drastisch veranderd. De voedingsindustrie heeft een wereld geopend waar veel geraffineerde en kunstmatige producten worden aangeboden.

Met de opkomst van bewerkte voedsel zijn we onszelf gaan overeten: te veel, te vet, te zoet en te zout. Mensen maken minder bewuste en meer onbewuste keuzes. De hedendaagse aanbod in onze supermarkten is zo verzadigd, dat het ook moeilijk is om gezonde keuzes te maken.

Dit resulteert dat mensen dagelijks voedsel eten waarvan ze zich misselijk, opgeblazen en energieloos voelen.

Voeding Kern Gezondheid

Onze missie & aanpak

Ons missie is om mensen te helpen hun Kern Gezondheid te verbeteren. In Nederland lopen we rond met suboptimale gezondheid. Wat betekent dit precies? We denken dat we “gezond” zijn, totdat we dat niet meer zijn. Ziektes en kwalen komen voornamelijk niet acuut voor maar zijn gevallen van een geleidelijke verwaarlozing van het lichaam.

Kern Gezondheid doet het anders!
Wij richting ons voornamelijk op de aanpak van de oorzaak van het probleem. Wij begeleiden mensen om een gezondere levensstijl te ontwikkelen en niet alleen gericht op symptoombestrijding, want dat haalt de oorzaak van het probleem niet weg.

75 %

Eet onvoldoende groeten

48.7 %

Volwassen hebben overgewicht

50 %

Consumeert te veel zout

13.5 %

Jongeren hebben overgwicht

Voeding-Kern-gezondheid-afvallen-aankomen-voedingsadvies

Met HBO kennis en up-to-date schoolingen

Orthomoleculair Voedingsdeskundige en gevorderd supplementen adviseur

In 2017 studeerde ik af aan de Hoge School van Amsterdam, opleiding Voeding en Diëtetiek.

Daarna heb ik in de voedingsindustrie gewerkt totdat ik problemen kreeg met mijn gezondheid en daardoor tot mijn grote verdriet niet meer kon werken. Ik begon een lange zoektocht om weer gezond te worden. Ik besloot om de orthomoleculaire opleiding te doen, zodat ik mijzelf kon helpen en nu ook anderen. Daaruit is mijn praktijk Kern Gezondheid ontstaan waar mijn passie voor voeding en biochemie naadloos aansluiten.

 • 2017

  HBO Voeding en Diëtetiek

 • 2019

  Celzouten Therapeut

  2019

 • 2019

  Orthomoleculaire Voeding- en Suppeltie adviseur

 • 2020

  Orthomoleculaire Therapeut gevorderd

  2020

Energetisch Morfologische Bloedtest

EMB

Bio-Communicatie-Scan

Scan je
algehele gezondheid

Haar Mineralen Analyse

Mineralen en spoorelementen onderzoek