Witte en groene asperges uit de pan!
met rucola- walnotenpesto en desem brood.

Bereiding: 10 – 15 min
Kooktijd: 5 min
Aan tafel: 20 min
Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 4 witte asperges
- 4 groene asperges
- 150 gram rucola & walnotenpesto (recept)
- Verse rucola
- ½ citroen
- 20 gram Parmigiano Reggiano
- 1 desem (stok)broodje
- 60 gram boter
Zelf toevoegen naar smaak behoefte: Zout en peper
Zo maak je het
- Snijd het houtige onderste stukje van de asperges (+/- 2cm) af, en schil de witte asperges met een dunschiller. (Witte asperges zijn ook geschild verkrijgbaar)
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en laat even bruin kleuren. Voeg dan de groene en witte asperges toe. Bak ze ongeveer een minuut of drie aan elke kant.
- Bak het brood de voorverwarmde oven mooi goudbruin (indien nodig).
- Zet nu het vuur onder de asperges uit en voeg de rucola- walnoten pesto toe, braad kort met de asperges aan. Voeg naar smaak citroensap, peper en zout toe
- Leg de asperges op een mooi diep bord en schenk de pestosaus er royaal over.
- Garneer met rucola en maak met een dunschiller krullen van de Parmigiano.
- Serveer met een warm stuk brood
Voeg jezelf toe aan onze community hieronder en mis alle nieuwtjes niet!









Deel dit stuk